There was an error in this gadget

Gaji pengawal keselamatan vs gaji degree

Posted by Tongkat Warden | Posted in , | Posted on 1:56 PM

Waaa..gaji pokok pengawal keselamatan dah dinaikkan kepada RM1,100 dan RM1,450 sebulan iaitu kenaikan antara 67 dan 75 peratus, mulai 1 Julai 2010. Hmm...meriahlah pengawal2 pasni..gaji naik,korang patut bersyukur. Kira kerajaan ada la afford nak tolong orang yang berpendapatan rendah tapi janganlah pengawal jek. Kitorang yang len ni nak merasa jugak.

Bayangkanlah, gaji budak-budak degree mcm aku ni ade yang company offer setakat rm1250..aduhai..rasa macam nak cekik2 company yang bagi gaji macam tu. Bukan kita ni demand tapi yela,orang gaji berdasarkan knowledge yang kita ada. Aku rasa kerajaan kena pantau gaji yang diberikan kepada budak-budak lepasan U yang baru bekerja. Jangan sampai mereka diperalatkan.

Aku rasa kalo dah ade degree tu,boleh la dikatakan profesional dari segi jawatan yang diorang pegang dan aku rasa ade antara lepasan graduan earn less what they should(ceh..cakap omputih skit..).

Pe2 hal pon kerajaan kena percepatkan proses menjadikan negara kearah berpendapatan tinggi.Lagi cepat lagi bagus,jadi kalo nk kenekan pe2 tax,lutut dh xgoyang sangat.hahaha..

Comments (0)

Post a Comment